Училищен директор: Най-добрият вариант е децата да са в клас

С маските няма проблем, защото учениците вече свикнаха, каза Мая Зафирова

17.09.2021 | 21:50 Редактор: Юлия Христова

Между радостта и страха - каква ще бъде новата учебна година? 

Има притеснение и в директорите. Повечето засега устискваме и се надяваме да не минем към обучение у дома. Доказали сме учителите, че ще издържим, но по-доброят вариант е да сме в класните стаи. Най-добрият вариант е децата да са в училище. Можем много бързо да минем към електронно обучение. Това каза за "Денят ON AIR" директорът на 140 СОУ "Иван Богоров“ Мая Зафирова.

По думите ѝ редица педагози от училището, в което тя работи, не преминават към ваксинация срещу Ковид-19, защото твърдят, че пазят здравето си заради различни заболявания, а не заради нежелание да се ваксинират в процеса на имунизация.

"За щастие, се ползваме с доверие от страна на родителите. Имаме добър бюджет, дезинфекцията е на изключително високо ниво, не пестим от препарати. Сензорни устройства за дезинфекция също имаме", подчерта Зафирова за Bulgaria ON AIR.

Според нея с маските няма проблем, защото децата вече са свикнали.

"Плексигласовата преграда е добър вариант за преподавателите, когато искат такава в класната стая, но ние имаме много млади учители. Силно се надявам първи и втори клас да останат в класните стаи", допълни Мая Зафирова.

Учителите вече били по-спокойни и са натрупали опит относно образованието в условията на пандемия

"Няма засичане на ученици, докато са в класните стаи и коридорите", увери тя.                

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК