Млада жена почина пред болницата в Монтана, тече проверка

В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от Ковид-19, а тя е с отрицателен тест

17.09.2021 | 20:24 Редактор: Десислава Атанасова
Млада жена почина пред болницата в Монтана, тече проверка

Проверка в държавната болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана след случай с починала млада жена. 33-годишната жена, майка на три деца, е починала на вратата на отделението по интензивно лечение на болницата на 15 септември.

Според данните от болницата тя е докарана в тежко състояние. Преди това й е направен PCR тест, който е отрицателен, но въпреки това при пристигане в болницата е насочена към инфекциозното отделение. От там я препращат отново към реанимацията, където е починала, предаде БТА.

Според информацията до момента жената е имала затруднено дишане от седмица преди това. Тя е била прегледана от кардиолог и специалист по белодробни болести, който предписал лечение с антибиотици. На 15 септември състоянието й се влошило и близките й я закарали в болницата с личния си автомобил.

В белодробното отделение не я приели с обяснението, че е само за болни от Ковид-19, а тя е с отрицателен тест. Близките направили опит младата жена да бъде настанена за лечение в частна клиника, но и там бил отказан прием.

При второто завръщане в държавната болница жената починала при влизането в отделението по интензивно лечение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Как не ги е срам??!!
преди 4 седмици
И те се наричат лекари!?!?!?!? Сигнализирай за неуместен коментар