Митева: Имах колебания да се занимавам с политика, когато сте в НС нещата са различни

Председателят на НС обяви, че ще се опита да влезе в следващия парламент

15.09.2021 | 19:25 Редактор: Жаклина Иванова

Председателят на НС Ива Митева обяви, че ще остане в партията ИТН, но няма да става неин член и ще се опита да влезе в следващото НС. Тя обави, че се отказва от охраната си от НСО.

"Имах колебания да се занимавам с политика. Мисля, че ако вие бяхте на мое място, също щяхте да имате тези колебания. Не е лесно. Когато влезете в НС нещата са много по-различни. Длъжна съм да опитам за последен път", коментира Митева.

На първо четене беше приет Законът за закриване на специализираните съдилища. Беше приет и докладът на адв. Николай Хаджигенов от комисията, която разследваше дали е имало полицейско насилие на протестите от миналото лято.

Заседанието беше затворено за медиите, тъй като се разглеждаха класифицирани данни от дните на протестите миналата година, както и свидетелски показания относно това дали са използвани специални разузнавателни средства срещу протестиращи.

От ГЕРБ се усъмниха и посочиха, че нарочно е закрито заседанието. След приемането на доклада, адв. Хаджигенов определи случилото се "като най-ужасяващото престъпление срещу правата на българите". От доклада стана ясно, че над 130 души - журналисти, съдии, политици са били подслушвани.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК