СУ получи сигнали за плагиатство срещу предложения за МВР шеф Петър Илиев

Зам.-ректорът проф. Николай Витанов ще прецени дали сигналите да бъдат проверени

05.08.2021 | 16:58 Редактор: Елеонора Танева
СУ получи сигнали за плагиатство срещу предложения за МВР шеф Петър Илиев

Срещу предложения за вътрешен министър в проектокабинета на ИТН Петър Илиев са подаде три сигнала за плагиатство в  Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

Заместник-ректорът по научноизследователската дейност проф. Николай Витанов ще реши дали сигналите ще бъдат проверени.

Допуснатите до разглеждане сигнали се изпращат до Етичната комисия на университета, която подготвя доклад до ректора със заключение за наличие или липса на плагиатство, информира БНР.

Името на Петър Илиев беше свързано със съмнения за плагиатство, след като медийни публикации откриха сходство между текстове в неговата книга "Компетенцията на народното събрание" и доктората на преподавателя в Софийския университет Наталия Киселова "Парламентарен контрол".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
koko169
преди 2 години
А КОЙ и кога ще разследва най-накрая ректора на СУ??? Този плазмодий е причината за разпада на СУ. Откъдето мина тоя мамин *** всичко закопа. Обградил се е с кадри на ДПС и доунищожава СУ. Айде стига търпение вече. Крие си мазната физиономийка зад Университета и прави какво ли не...Да не отклоняват по същество неговото обирджийство с това на Илиев. Сигнализирай за неуместен коментар