Очевидци за пожара в Старосел: Пламъците са огромни, кошмарно е!

Огнената стихия е обхванала и част от първите къщи

04.08.2021 | 18:40 Редактор: Искра Ангелова

Голям пожар избухна този следобед в хисарското село Старосел. Огнената стихия е обхванала и част от първите къщи. Огънят е тръгнал от борова гора. Предстои евакуация на местните жители. Към мястото пътуват екипи от София и Стара Загора, както и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност" Николай Николов. Очаква се и хеликоптер.

Пожарът е възникнал след 13:00 ч. и бързо е обхванал първите къщи на селото. Вятърът усложнява допълнително ситуацията.

"Къща, която е гасена, в момента се подпалва наново, чакам хеликоптер от Крумово, но още го няма. Пожарните докато заредят - огънят се възобновява. Хората са излезли от къщите, но къде ще ги настаняваме - не знам", каза кметът на община Хисаря Пенка Ганева.

Очевидци разказват, че пламъците на място са огромни, а местните се включват сами в гасенето.

"Беше някакъв кошмар, дори и хората вадеха маркучи от къщите си, поливаха с вода, страхувайки се да не се запалят", сподели жителка на Старосел.

Шест екипа на пожарната от Карлово и Пловдив работят на място в опит да загасят пламъците.

"Влезе в покрайнините на селото, няколко стопански постройки", коментира гл. комисар Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

На място е пристигнал вертолет "Кугър". Той е тръгнал по-рано днес следобед.

Пожар гори и на две места край село Кръстевич.

"Там гори гората между селото и хижа "Бунтовна". В районите с пожари се допускат само пожарни автомобили, сформирани са и доброволчески отряди", допълни Николов.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Виктор Борисов Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК