Президентът натиска БСП да не подкрепя правителство на ИТН?

Срещу проектокабинета на Пламен Николов започна остра атака и откъм служебното правителство

04.08.2021 | 15:48 Редактор: Здравко Черкезов
Президентът натиска БСП да не подкрепя правителство на ИТН?

БСП по никакъв начин да не подкрепя правителството, предложено от "Има такъв народ". Такъв натиск идвал откъм "Дондуков" 2 върху социалистите преди заседанието на Националния съвет на партията.

От сутринта депутати от "БСП за България" са получили SMS с указания от Николай Копринков - секретар на Румен Радев по вътрешната политика и гражданското общество, твърди "24 часа". Никой от червените обаче не признал да е получавал съобщение от президентския човек. 

Дори да няма SMS от Копринков, натиск откъм президентството има, признават социалисти. Хора, изключително близки до президента Румен Радев, наистина звънят на членове на пленума с агитация да не дават рамо за решение за подкрепа, разкриха запознати.

От вчера срещу предложения от ИТН вариант на кабинет започна остра атака и откъм служебното правителство. По-рано днес премиерът Стефан Янев попита кой е редил кабинета. Шефът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов също критикува предложеното правителство и обясни, че то има "неголеми" шансове.

Преди него бившият шеф на кабинета на Радев и настоящ евродепутат  Иво Христов пък излезе с пост във Facebook, с който призовава БСП да не дава подкрепа на "кабинет на сараите".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 4
Гиневски
преди 2 години
Изразявам моя гледна точка. Ако по-вече от два месеца пред очите на българите не работи т. нар. служебно правителство,ако неговите успехи бяха мижави,"служебни",това днес можеше да помогне на ИТН и обявения им министерски кабинет! Неизвестността,винаги е притеснявала всички живи същества. Пл.Николов,представя 18-ет титуляри министри на поверения му МС! Хората свикнаха с имената и физиономиите на още действащия кабинет,затова тези им се виждат чужди,нещо което може и да се запази в съзнание им! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 4
Зина
преди 2 години
Е това за какво ви говори? За почтеност ли? Сигнализирай за неуместен коментар