Стоилов иска истинска правосъдна реформа, Кирил Петков отговори на ИТН

Правосъдният министър със заръка към бъдещия си наследник

04.08.2021 | 13:58 Редактор: Тодор Петров

Правосъдният министър Янаки Стоилов призова за действия в правосъдната реформа. Той ще внесе в Конституционния съд искане за тълкуване на решението може ли правосъдният министър да предлага процедура по освобождаване на главния прокурор.

ВСС прекрати тази процедура срещу Иван Гешев, тъй като според магистратите правосъдният министър няма право да прави подобно предложение.

Към бъдещия си наследник на поста Янаки Стоилов се обърна с думите, че трябват политически действия, а не само говорене за съдебна реформа.

"Искането трябва да бъде поддържано от следващия министър и това ще бъде важен тест за нещата, които се говорят по отношение на задълбочаване на съдебната реформа. Такива практически индикатори са много важни", заяви Стоилов.

Министърът на икономиката Кирил Петков също заяви, че ще има приемственост с наследника му на поста, ако това бъде Десислава Димитрова, независимо от личните му дразги и словесни престрелки с представители на "Има такъв народ".

Петков заяви, че не го интересува какво говори председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. И уточни, че не е приел поканата да бъде министър в кабинета на партията на Слави Трифонов, тъй като държи на екипността.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК