Мангъров: Масовото ваксиниране срещу Ковид-19 на деца и бременни жени е експеримент

Той подчерта, че имунизирането на деца е особено рисковано заради факта, че ваксините не са достатъчно добре проучени

02.08.2021 | 17:17 Редактор: Жаклина Иванова
Мангъров: Масовото ваксиниране срещу Ковид-19 на деца и бременни жени е експеримент

"През тази седмица се натрупаха някои интересни данни за ваксините за Ковид-19 и за ваксинираните с тях. Тези данни са от страни, които са много силно ваксинирани. Това са страни като Израел, САЩ, Великобритания, Малта, Кипър. В САЩ и Израел над 50% от хората, които са заразени, са били ваксинирани. Това дава основание да се направи заключение, че хората, които са ваксинирани, се разболяват. Освен това, ваксинираните могат да заразяват хора. Във връзка с последното, в САЩ се каза, че хората, които са ваксинирани, трябва да продължат да носят маски, да спазват социална дистанция и всички тези мерки, както досега. Тези, които са ваксинирани, когато са заразени, отделят вируса в не по-малко количество от тези, които не са ваксинирани и са заразени", посочи доц. Атанас Мангъров.

Доц. Мангъров акцентира и върху въпроса за поставяне на ваксини срещу Ковид-19 на деца.

"Вижда се, че тези, които са ваксинирани, могат да се заразят, да се разболеят и да заразяват други. От тази гледна точка ваксинирането на децата под предлог, че по този начин ще се намали разпространението на вируса, е безсмислено", посочи медикът.

Доц. Мангъров подчерта, че ваксинирането на деца е особено рисковано заради факта, че ваксините не са достатъчно добре проучени. Той обясни, че за да бъде прилаган даден медицински продукт, той минава около 10-годишен тестов период на клинични проучвания и когато са преминати всички етапи, едва тогава той може да бъде приложен и върху деца. Правилото е същото и когато става въпрос за бременни жени.

"Вчера един виден наш академик каза, че на всяка цена бременните трябва да се ваксинират, защото е безопасно и защото е хубаво да се ваксинират. Защо е хубаво? В САЩ до момента са ваксинирани над 100 000 бременни жени, като тяхното решение да се ваксинират или не се основава на това, че те заедно със своя гинеколог, е трябвало да обсъдят наличните данни и да вземат решение. Такива данни все още няма до момента, защото в тези клинични проучвания, които доведоха до получаване на разрешение за употреба от фирмите, производителки на ваксините, нямаше нито едно дете, нито една бременна жена", коментира още специалистът.

По думите му ваксинирането на децата в САЩ и в други страни в тези клинични проучвания при бременни, които обаче са започнали след като производителите са били освободени от отговорност за страничните реакции на ваксините, са се основавали на това, че многобройните проучвания при бременни животни - при мишки, не давали основание да се очаква, че при хора могат да се наблюдават странични действия на ваксините, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

"В резултат на това в САЩ над 100 000 бременни са ваксинирани от началото на тази година досега, във Великобритания около 40 000 са ваксинирани, без наличието на достатъчно доказателства за това. Това са цифри, на които д-р Менгеле би се обидил и би се обърнал от завист в гроба. Това си е чиста проба експеримент върху хора и то върху деца и бременни при това, което този, който провежда експеримента, е напълно освободен от отговорност. Ако хората поотделно не се опълчат на фашизма с ваксините, нещата ще вървят от зле към по-зле", категоричен е доц. Мангъров.

Снимка: Пресцентър на ПП АБВ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Сега проф. Мангъров вече не оспорва носенето на маски!? Странно... До скоро твърденията му бяха други, и за носенето на маски, и за масовия имунитет.. " Освен това, ваксинираните могат да заразяват хора. Във връзка с последното, в САЩ се каза, че хората, които са ваксинирани, трябва да продължат да носят маски, да спазват социална дистанция и всички тези мерки, както досега." Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
babaqga
преди 2 години
Все още е зверско престъпление! Има време за експеримент, Сигнализирай за неуместен коментар