Helpbook: Разрушителни дейности на строеж се извършват без предварително известие

Съборена е стена, прилежаща към съседен имот

02.08.2021 | 07:55 Редактор: Юлия Христова
Helpbook: Разрушителни дейности на строеж се извършват без предварително известие

Сигнал за незаконен строеж в София, район „Лозенец“. Става дума за разрушителни и изкопни дейности, свързани с изграждането на жилищна сграда по проект на фирма "Виго Стар" ООД.

По думите на нашия зрител, от страна на необезопасена работна бригада липсва информационна табела съгласно чл. 12 от ЗУТ, предоставяща информация относно разрешително за строеж, възложител, строител, начало и край на строителните дейности, става ясно от сигнала в платформата Helpbook.

Нашият зрител обяснява, че като част от тези дейности е съборена стена, прилежаща към съседен имот, без ясни указания и основание. Разрушителните дейности се извършвали без предварително известие и в ограничения за това времеви диапазон от 14:00 до 16:00 часа.

В тази връзка нашият зрител моли за проверка на законността на разрушителните дейности, както и дали са спазени законовите указания и разпоредби при изготвянето и осъществяването на проекта за изграждане на жилищна сграда на територията на поземления имот.

На снимките, които нашият зрител ни е изпратил ясно се вижда строежът, който е започнал, а единствената информационна табела пред него гласи: „Апартаменти за продажба от инвеститор“.

Сигналът е насочен към Столична община, район „Лозенец“, които се надяваме да реагират по възможно най-бързия начин и да проверят законността на строежа. 

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК