Експерти: Сега е моментът за ваксинация, за да си осигурим защита през есента!

Столичните власти с опит да засилят имунизационния процес

01.08.2021 | 19:33 Редактор: Искра Ангелова

Столичните власти с опит да засилят имунизационния процес. И през следващите почивни дни ще работят изнесените пунктове за ваксинация на различни места в София.

Експертите са категорични, че сега е подходящ момент за ваксинация, защото броят на заболелите е малък, а ваксината ще осигури защита преди есента.

"Интересът е стабилен. Знаете, вече девет седмици от началото на старта, над 11 000 човека бяха ваксинирани в мобилните центрове на Столичната община, като днес от 12:00 часа, когато отварят в търговските центрове, до 15:00 часа 376 човека са се ваксинирали", каза зам.-кметът по здравеопазване доц. Дончо Барбалов. 

Хората, които се ваксинират, смятат, че мобилните пунктове са достъпни и ги улесняват, за да се ваксинират, без да чакат.

"Искам светът да продължи постарому, да работя вече, защото аз съм в ресторантьорския бизнес, който доста често го затварят", каза една от желаещите да се ваксинира.

"Сега е моментът, аз съм здрава като цяло, но все пак трябва да се предпазим", сподели друга жителка на София.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
ниска ефективност
преди 2 години
Сега е моментът! Но, защо не осигуриха актуални ваксини? Тези не пазят от заразяване с Делта-варианта. Това беше доказано в Израел, САЩ, Великобритания и други страни, отличници по ваксиниране. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
dako
преди 2 години
STIGA IDOTIZMI S TIJA VAKSINI I KOMISIONNI Сигнализирай за неуместен коментар