Слави Трифонов: Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност

"Слуховете за мен са силно преувеличени", заяви лидерът на ИТН

01.08.2021 | 17:00 Редактор: Искра Ангелова
Слави Трифонов: Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност

В продължение на над 20 години всеки ден съм бил по телевизията и сега се наслаждавам на възможността да не присъствам толкова в публичното пространство. Мога да си върша работата и без да давам интервюта и да обикалям по студиата. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във видео, качено в официалния му профил във Facebook.

"Това ми е изключително неприятно. Слухове за мен е имало, откакто съм в публичното пространство. Повечето от тях са неприятни, не знам защо хората ги харесват. Ходенето по телевизиите изкисква огромни усилия. Слуховете за мен са силно преувеличени", допълни той.

Според него изтеглянето на Николай Василев не е въпрос на слабост. 

"Той е един изключително достоен човек с много качества. Когато решихме да подходим чисто практично към визията на един кабинет, решихме да се свържем с хора, които имат сериозен опит. Василев има сериозен опит, бил е два пъти министър. Дълго време работихме на база това, че имаме еднакви виждания за това как трябва да изглеждат участниците в един български кабинет", подчерта Трифонов.

"Някои хора, визирам Христо Иванов и "Демократична България", започнаха да казват, че само защото тогава в правителството е участвало ДПС, Николай Василев също е ДПС. По същия начин можем да кажем, че Христо Иванов е ГЕРБ. На въпросът защо мисли така, той не можа да ми отговори. В крайна сметка се създаде една ситуация, по-скоро напрежение, от този ход, че ще правим правителство на малцинството.  Оттеглихме го, защото се създаде впечатление, че има връзка с нещо старо, нещо, което не е достатъчно почтено. Няма проблем, има и други хора, които имат необходимите качества да поемат този пост, както стана ясно", обясни още Трифонов.

Според лидера на ИТН от "Демократична България" искат постове, въпреки че твърдят обратното. 

"Те си имат своето присъствие, за тях са гласували определен брой хора.  От своето присъствие и силата им в парламента имат и възможността да взимат определени решения. Те сега или ще подкрепят това правителство, или няма и ще носят своите последствия. Мисля, че Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Той има точно толкова, колкото му е определил суверена – да бъде четвърта политическа сила", отсече Слави Трифонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Мнооого арогантен тип е тоя Слави, макар и често да е прав. Сигнализирай за неуместен коментар