Кой беше Пламен Николов преди да стане кандидат за премиер?

Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите

31.07.2021 | 18:45 Редактор: Елеонора Танева

Преди да влезе в политиката, кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов е имал бизнес в сферата на спортните принадлежности и автомобилите. Той е роден в Горна Оряховица, но всъщност корените му са от друго място. Семейството му е живяло в село Сушица преди повече от 40 години. 

Родителите на кандидат-премиера Николай и Йорданка били преподаватели в училището на горнооряховското село Сушица. 

"Тогава се запозна със съпругата си Данчето, която е начален учител и след известно време заминаха за Лозница, а след това и в Шумен. За Николай мога да кажа най-добри думи - много активен като ученик, а след това и като по-голям! Той винаги е бил на трибуната, водещ, имаше добър изказ!", разказа Димитранка Калева от Сушица.

Пламен Николов е роден през 1977 година в Горна Оряховица. Юношеските си години прекарва в Шумен, но често гостувал на дядо си Параскев, на когото е и кръстен. Венета Йорданова е работила в ТКЗС-то с дядото на кандидата. 

"Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще - стриктен човек! Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", спомня си Венета Йорданова.

Пътят на Пламен Николов продължава с работа в автомобилна компания и като представител на американска фирма за плувно оборудване със седалище в България. 

В политиката и партията влиза след кастинг, организиран в предаването на лидера на "Има такъв Народ" Слави Трифонов. Тогава водещият му обеща, че пак ще се видят.

А новината, че Пламен Николов е предложен за премиер, искрено изненада жителите на Сушица.

"Бяхме много изненадани, радваме се, че г-н Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", радва се кмет на Сушица Николинка Никова.

Жителите на Сушица се гордеят с Николов и се надяват кандидатурата му да се гласува от парламента, а страната да се развива в правилната посока под неговото ръководство.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК