Елена Балтаджиева: За малките общини е важно да има стабилен кабинет

"Имаме проблеми с болниците - изнемогват от липса на лекари", посочи кметът на Община Каварна

30.07.2021 | 21:39 Редактор: Жаклина Иванова

Общините с нетърпение очакват стабилна власт, която да им помогне в разрешаването на проблемите.

"За общините е изключително важно да има стабилен кабинет. Липсата на правителство е най-големият проблем, тъй като на този етап е важно да има към кого да се обърнеш. Имаме проблеми, които не можем да решим", посочи кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея всички общини имат проблеми и държавата трябва да помисли как да бъде сформиран кабинет.

"Ние извършваме много разходи във връзка с дезинфекция, които са за наша сметка, например. Изборите, които преживяхме, ни натовариха. Имахме много разходи. Това ще ни повлича надолу. Трябва да има правителство", категоричен е кметът на Община Каварна.

По думите ѝ най-много не стигат средствата за инфраструктурата.

"Средствата за инфраструктура не стигат. В нашия район пътища са в изключително лошо състояние. Когато пътищата са в добро състояние, привличат повече туристи и инвестиции", сподели още събеседничката.

Балтаджиева остава на мнение, че инфраструктурата е от огромно значение и със сигурност много неща трябва да се променят.

"Проблемите при нас са свързани както с културно-историческите атракции, така и с достъпната среда, парковете. Отделно имаме почти 14 000 декара земя, която е неизползваема", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Kметът на Община Каварна обясни, че в момента ситуацията по Черноморието е оживена, защото има доста туристи. Относно Ковид кризата и ситуацията в болниците в малките населени места, тя посочи, че има сериозен проблем.

"Имаме проблеми с болниците. Предполагам това е така в цялата държава. Големите болници в големите градове могат да бъдат търговски дружества. Но ние даваме една огромна част от нашите средства, за да ги поддържаме. Изнемогват от липса на лекари. Малките градове имат нужда от болници. На възрастното население му е много трудно да ходи до големия град", категорична е Балтаджиева.

Kметът на Община Каварна изрази притеснения, че персоналът в болниците е възрастен, както и че има недостиг на лекари и медицински сестри.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Кармен Младенова
преди 2 години
При толкова много партии, няма логика и не може да има стабилност! Грозните циркове и боричкането за кокала ще си останат и в бъдеще!!! Сигнализирай за неуместен коментар