Отличиха големите победители в националния конкурс "Млад застраховател"

Те спечелиха стипендии за обучение и стажове в големи застрахователни компании, партньори на конкурса

30.07.2021 | 11:53 Редактор: Десислава Атанасова
Отличиха големите победители в националния конкурс

Ясни са имената на победителите в националния конкурс за студенти и млади специалисти "Млад застраховател", който се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) с институционалната подкрепа на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Престижните отличия отидоха при двама студенти от ВУЗФ и един от СУ “Св. Климент Охридски”.

Бизнес университетът присъди и една допълнителна награда на участник заради впечатляващата му работа.

Първа награда и 1500 евро (или 100% стипендия) за обучение в магистърска програма "Застрахователен бизнес и риск мениджмънт" във ВУЗФ и право на едномесечен стаж в компанията, предоставени от “Армеец”, спечели Кристина Иванова, студент, 3-ти курс, във ВУЗФ.

На второ място се класира Мартин Моллов, студент 4-ти курс в СУ "Св. Климент Охридски". Той спечели стипендия в размер на 1200 лв. за обучение в същата магистърска програма и право на едномесечен стаж, предоставени от “Дженерали Застраховане”.

Третото място отиде при Полина Бибиджийска, студент 4-ти курс във ВУЗФ, а наградата, осигурена от висшето училище, е 20% стипендия за обучение в магистърската програма.

ВУЗФ присъди и допълнителна специална награда и стипендия от 15% за обучение в магистърска програма във ВУЗФ на Михаела Войнова, студент 1 курс в УНСС.

В конкурса участваха студенти от СУ “Св. Климент Охридски”, Икономически университет – Варна, ВСУ “Черноризец Храбър” и други, както и млади специалисти до 35 г., работещи в застрахователни компании и застрахователни брокери. 

Участниците имаха задачата да разработят есе в обем 3-5 стр. по една от следните теми:

- Застрахователната култура на българите

- Влиянието на Ковид - 19 върху пазара на застрахователни продукти

- Как ще се промени застрахователният бизнес в бъдеще според вас?

- Дигитализация и онлайн продажби, или традицията и традиционните канали за дистрибуция на застрахователни продукти?

Eкспертно жури, в състав доц. д-р Жельо Христозов, преподавател в катедра “Застраховане и осигуряване” във ВУЗФ, Рая Георгиева, мениджър маркетинг и връзки с обществеността, ЗАД ”Армеец” и Таня Тенева, директор дирекция “Териториални структури” в “Дженерали Застраховане”, оцени есетата и определи крайните победители в конкурса.

Целта на националния конкурс "Млад застраховател" е да насочи вниманието към значението на застрахователния бизнес и възможностите, които предлага за професионално развитие на младите хора, както и да подчертае неговата роля в икономиката и обществото като цяло.

Тримата победители ще бъдат официално наградени на тържествена церемония на 1 октомври 2021 г. във ВУЗФ, когато водещият бизнес университет ще открие новата академична година, а цялата застрахователна общност ще отбележи професионалния си празник - Деня на застрахователя.

Партньори в първото издание на конкурса бяха водещите застрахователни компании ЗАД “Армеец” АД и “Дженерали Застраховане” АД.

За ВУЗФ:

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) e един от водещите бизнес университети в страната. Той е в топ 4 на най-добрите висши училища в направление "Икономика" в България според Рейтинговата система на висшите училища в страната за 2020 г. Университетът притежава британска акредитация от The British Accreditation Council и дипломата му е международно призната.

ВУЗФ е в челните места по реализация на завършилите студенти - 95% се реализират по специалността, която изучават. Те са и сред най-добре платените специалисти в направление "Икономика". През последните години университетът се доказа като една от най-активните и бързо развиващите се образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Основен приоритет на ВУЗФ винаги е било да предоставя на своите студенти богато учебно съдържание, използване на най-новите и съвременни технологии в учебния процес, преподаване, съобразено с най-добрите европейски и световни образователни стандарти от най-големите бизнес експерти, професионалисти и преподаватели, ценно ноу-хау, възможности за практика в големи национални и международни компании, както и успешна професионална реализация на студентите.

За ЗАД „Армеец“ АД:

ЗАД „Армеец“ е една от водещите и утвърдени застрахователни компании в България, предлагаща богата гама от застрахователни продукти, с развита клонова мрежа от 53 агенции и 34 представителства на територията на цялата страна и широка дистрибуторска мрежа. Компанията многократно е отличавана като любима марка на потребителите в категорията за застраховане, а през 2021 година празнува и големия си 25-годишен юбилей като лидер в Каско застраховането.

ЗАД „Армеец“ е печелила престижни отличия, сред които „Най-коректният застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения при имуществени вреди“, „Застраховател с най-добри продукти в автомобилното застраховане“, „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество“ от ежегодните награди „Застраховател на годината“. През 2015 година завоюва и първото място в категория „Общо застраховане“. ЗАД „Армеец“ следва дългосрочна стратегия в сферата на корпоративно - социалната ангажираност и подкрепя редица образователни проекти и каузи, спортни и природозащитнически инициативи.

За ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП:

Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 70,7 милиарда евро за 2020 г. С повече от 72 000 служители, обслужващи 65.9 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа. В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. През 2021 г. Generali Group празнува своята 190-а годишнина.

„Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул. ”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049  и притежава  лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г.  „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.