PCR тестът на летище София готов до 2 часа, антигенният - до 20 мин.

Ковид-19 лаборатория отворя врати на Терминал 2

30.07.2021 | 11:11 Редактор: Елеонора Танева
PCR тестът на летище София готов до 2 часа, антигенният - до 20 мин.

До дни на Терминал 2 на летище София ще отвори врати Ковид-19 лаборатория. Всички преминаващи ще могат да си направят PCR тест, бърз антигенен тест и други изследвания на конкурентни цени. На терминал 2 на софийското летище наземният оператор Суиспорт също е организирал сертифицирана лаборатория.

За удобство на пътниците преди тяхното пътуване, в новата лаборатория PCR тестът ще бъде готов в рамките на 2 часа, а антигенният – за 20 мин.

За осигуряване на безопасността на пътуващите са положени усилия и в рекордно кратки срокове летище София бе сертифицирано от Международния съвет на летищата (ACI World и ACI Europe) с най-високата степен за работа в условия на коронавирус. 

За повишаване на пътническия комфорт са предприети конкретни действия за подобряване на хигиенните условия в санитарните помещения. Всички те ще имат изцяло нов дизайн и ще предлагат безконтактно обслужване на вода, сапун и дезинфектант във връзка с изискванията, наложени от пандемията. 

"Полагаме огромни усилия да предложим на пътуващите най-доброто в отговор на съвременните изисквания за комфорт, обслужване и безопасност", сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „СОФ Кънект“. 

През септември ще започне монтажът на иновативните мебелни модули с интегрирани станции за зареждане на мобилни устройства на Терминал 2. Работи се и по безопасни и модерни детски кътове.

В следващите дни ще бъдат инсталирани автомати за храни и напитки. В разгара на лятото от магазините на летище София ще могат да се купуват студени напитки и в зоната за получаване на багаж.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК