Внимание: Оранжев код за опасно горещо време в почти цялата страна

Максималните температури ще се задържат между 36° и 41°

30.07.2021 | 07:17 Редактор: Тодор Петров

Опасно горещо време и в края на работната седмица. Оранжев код за високи температури е в сила за 23 области от страната. Много топло ще е и в останалите пет области, но за тях е издаден жълт код. 

И в третия ден от горещниците максималните температури ще се задържат между 36° и 41°, малко по-ниски ще са по Черноморието- между 31°-33°. Жегите ще продължат и през почивните дни, както и в началото на следващата седмица.

Минималните температури са от 20 до 25 градуса, по Черноморското ни крайбрежие 21-23. През целия ден ще бъдe слънчево. Следобед ще бъде горещо. Над планините ще са развиват купести облаци, в Рила ще превали слабо, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево, а следобед ще има купеста облачност. Вятърът ще бъде от изток, бризов слаб до умерен вятър с до 30 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 30 до 32 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното. 

В събота и в неделя ще се задържи горещо с високи температури до 41-42 градуса. Възможни са разхлаждащи следобедни краткотрайни дъждове в северните райони. В понеделник и вторник се очакват превалявания в североизточните райони и по Черноморието. В населите места температури - от 30 до 36 градуса, по Черноморието 28-29.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК