Премиерът Янев: Време е от политическо говорене да се премине към реални действия

Думата коалиция не трябва да се заобикаля, настоя той

28.07.2021 | 10:50 Редактор: Елеонора Танева

Служебният премиер Стефан Янев очаква публично коалиционно споразумение с ясно разписани правила и отговорности. Това обяви самият той в началото на редовното правителствено заседание.

"В политическото говорене думата "коалиция" се заменя с термини с неясно съдържание, например "обединение". Разбирам, че думата коалиция до голяма степен е натоварена с негативна конотация, но в същото време коалицията е онзи инструмент, който дава възможност за ясни правила за взаимодействие, взимане на решения и ясно носене на отговорност от политическите субекти", уточни служебният министър-председател.


Той отбеляза, че политическите сили са отзовали на призивите за диалог.

"Припознаха необходимостта от сформирането на устойчив и ефективен кабинет на базата на ясни цели и приоритети в интерес на българските граждани, които трябва да бъдат реализирани на базата на сериозно парламентарно мнозинство", добави Янев.

Служебният премиер подчерта, че е време да се премине от политическо говорене към реални действия.

"Именно в това ще проличи отговорността и готовността на политическите сили да работят в обществен интерес и в интерес на България. В тази готовност и тяхното поведение и действия ще проличи и мотивацията им и дали могат да гарантират на българските избиратели, че не се прави опит за възпроизвеждане на стари и компрометирани модели на поведение“, каза още Янев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК