ИТН се отказа от приватизацията на ББР и даването на "Автомагистрали" на концесия

Срещата с "Изправи се. БГ! Ние идваме!" е приключила при 90% съгласие за приоритетите в енергетиката

27.07.2021 | 17:55 Редактор: Елеонора Танева

Втори ден и втори кръг от разговори между "Има такъв народ" и политическите формации в опит да се намерят пресечни точки за управление на държавата. 
Продължават да се обсъждат приоритети, но не и имена за състав на бъдещо правителство. 

"Продължаваме си по политиките разговори. Това не са разговори за правителство, а разговор по политики", заяви Виктория Василева от ИТН.

Разговорите доведоха и до промяна в позициите на ИТН. Без присъствието на медии в централата на "Демократична България" от партията на Слави Трифонов са отстъпили от идеята за приватизация на Българската банка за развитие и отдаването на концесия на автомагистралите. 

"Нямаме сериозни разминавания за развитието на България, има различни нюанси Със сигурност каза, че не настояват за приватизацията на ББР", заяви Георги Ганев.

Без ясни имена за министри, но със заявка за сериозна енергийна реформа, на разговори влязоха представителите на така наречените партии на протеста. 

"Знаете милиарди задлъжнялост тежат на българската енергетика, с лека ръка не можем да говорим, че всичко е блеснало като жито и ние вървим бодро напред", заяви Арман Бабикян от ИБГНИ.

"Отрасълът е изключително болен и са нужни смели и радикални реформи за либерализация на пазара, за влизане на чисти и евтини производители на енергия", каза  Владислав Панев от "Демократична България".

На днешните консултации дойдоха и БСП, за да представят вижданията си в сферата на здравеопазването и образованието.

"Те казват, че болниците не трябва да са търговски дружества, ние за това настояваме от години", заяви Христо Проданов от "БСП за България".

Преговорите на експертно ниво продължават и в следващите дни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК