Комисия в НС моли гражданите за записи на полицейско насилие от протестите

Ще бъдат разглеждани материали за извършени неправомерни действия от силите на реда

27.07.2021 | 17:25 Редактор: Жаклина Иванова
Комисия в НС моли гражданите за записи на полицейско насилие от протестите

Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства, отправя призив към гражданите да предоставят копия от направени от тях записи за извършено полицейско насилие.

Ще бъдат събирани доказателства за извършени неправомерни действия от силите на реда на жълтите павета, Орлов мост и Ситняково за целия период на протестите, с акцент върху датите 10.07.2020 г. и 2.09.2020 г.

Комисията, председателствана от адвокат Николай Хаджигенов от ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме!", се обръща с молба към граждани, фирми и учреждения, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско насилие за целия период на протестите, също да предоставят записите за целите на извършваната проверка, съобщиха от Отровното трио.

Материалите могат да бъдат предоставяни на електронен носител на адрес: София 1169, пл. "Народно събрание" 2, за Временната комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР, извършени на 10 юли и 2 септември 2020 г. срещу протестиращи граждани, както и за разследване на факти и обстоятелства, свързани с прилагане на специални разузнавателни средства.

Материали могат да бъдат изпращани и по имейл на адрес: otrovnototrio@gmail.com.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК