Кирил Петков обяви при какви условия ще бъде министър в новия кабинет

"Министерствата на икономиката и на финансите трябва да бъдат в комплект", заяви той

27.07.2021 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Преговори между "Има такъв народ" и четирите парламентарни групи в търсене на подкрепа за бъдещия кабинет. Разговорите продължават на експертно ниво. Ако вчера разговорите бяха насочени съм сферата на съдебната реформа и социалната политика, то днес те в областта на образованието и здравеопазването, както и на енергетиката.

И днес имена на бъдещи министри и премиер не са обсъждани. 

"Това са разговори по приоритети и политики", заяви Виктория Василев от ИТН.

Именно за енергетика заговори лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме" Мая Манолова, която обяви и нейните приоритети в сфера "Енергетика". Тя беше категорична, че на този етап не се говори за поименен състав на бъдещето правителство. 

"В момента разговорите са за политики. От "Изправи се БГ! Ние идваме" сме категорични, че ще защитим обещанието към възрастните хора - че преизчисляването на пенсиите ще се случи от 1 октомври и че това ще бъде първата стъпка към повишаването на пенсиите", заяви Манолова.

А малко по-рано служебният министър на икономиката Кирил Петков също заговори, че на този етап не са се водили разговори с него да продължи работа в редовно правителство. Нещо, което видяхме в началото на по-миналата седмица. 

"Независимост и екипност - за мен двете министерства (на икономиката и на финансите - бел. ред.) трябва да бъдат в комплект. Не можеш да имаш отделност и тепърва да се сработват. България е прекалено малка, прекалено много време сме загубили. Ние имаме готов екип, който би влязъл, ако се отдаде тази възможност. Но това е само хипотетично и никой не е говорил с нас", подчерта Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК