Потушен е пожарът край Свиленградско, 7 км е периметърът, изпепелени са 2400 дка

Една от версиите е, че пожарът е тръгнал от обработка на пасища

22.07.2021 | 22:13 Редактор: Десислава Атанасова
Потушен е пожарът край Свиленградско, 7 км е периметърът, изпепелени са 2400 дка

Тази вечер бе овладян пожарът в Свиленградско, който избухна вчера около 17.00 часа в боров масив до селата Студена и Планиново.

7 км. е периметърът на пожара като са изпепелени 2400 дка от горския масив. Заради гъстата растителност мястото бе труднопроходимо от пожарникарите, а масивът бе около 2000 дка. Цяла нощ със стихията се бориха пожарникари от РДПБЗН – Хасково.

А през деня бе създаден кризисен щаб, като в потушаването на пожара се включиха военнослужещи със специализирана техника, 60 горски служители от Регионална дирекция по горите Кърджали и служители от регионални дирекции на "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Засега няма опасност за населението и не се планира евакуация на жители на близките населени места. Една от версиите е, че пожарът е тръгнал от обработка на пасища.

В потушаването на огъня бяха използвани и четири броя специализирана техника на Сухопътните войски - два товарни автомобила ЗИЛ -131, една авторазливна станция и един брой УАЗ-469., предава агенция "Фокус".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК