Какви пари за бизнеса са предвидени при нова вълна от Ковид-19

В актуализацията на бюджета са заложени и парите за медиците на първа линия

22.07.2021 | 18:12 Редактор: Елеонора Танева
Какви пари за бизнеса са предвидени при нова вълна от Ковид-19

430 милиона лева са предвидени за подкрепа на компаниите при нова вълна от Ковид-19, като 30 милиона от тях ще бъдат за подкрепа на авиопревозвачите. Това обяви служебният министър на финансите Асен Василев при представянето на подготвената актуализация на бюджета за тази година. 

Новата бюджетна рамка залага на сценарий, при който през есента и зимата се налагат нови ограничителни мерки. 

"Ако всички служители в дадена компания са ваксинирани, няма да се наложи ограничаването на дейността ѝ независимо от развитието на пандемията от Ковид-19", обясни Асен Василев.

Освен допълнителните средства, които се налагат за социални плащания като осъвременяването на пенсиите, се залага на запазването на възнагражденията от 1000 лева за медиците. 

В разходната част са заложени непредвидени средства заради проблема с пътните проекти – 100 милиона лева, и 19 милиона за загубени дела от КЕВР, информира БНР.

"Моето лично мнение специално за МРРБ е, че това е престъпление, а за КЕВР може би лошо управление", заяви министър Асен Василев.

На правосъдното министерство е възложен анализ на загубени дела и парите за тях ще бъдат удържани от бюджетите на съответните институции.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК