СО сезира ДНСК: Незаконно строителство в "Студентски" блокира движението

Проверка констатира, че инвеститор не е възстановил пропадналата публична инфраструктура

22.07.2021 | 14:30 Редактор: Жаклина Иванова
СО сезира ДНСК: Незаконно строителство в

Проверка на Столичната община и район "Студентски" на състоянието на пропадналото пътно платно и тротоар на бул. "8 декември" вследствие на строителна авария на частен обект установи, че на място е излят подложен бетон на дъното на изкопа, положена е арматура за изливане на фундаментна плоча и колони, за което няма одобрени проекти и разрешение за строеж. За извършеното незаконно строителство Столична община сезира ДНСК.

Проверката, назначена със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, констатира, че инвеститорът не е възстановил пропадналата публична инфраструктура вследствие на строителната авария и към момента движението не може да бъде възстановено, съобщиха от пресцентъра на общината.

В началото на годината при строителна авария на частен обект на ул. "8-ми декември" се срутиха изкоп, тротоар и част от уличното платно на булеварда. Собственик на терена са "МД Строй 07" ЕООД и "МД Строй 3000" ЕООД. Със заповед на РДНСК незабавно са спрени  всякакви строителни дейности и са дадени предписания за мерки за обезопасяване и укрепване на изкопа.

Предходни проверки през годината констатираха, че собственикът на терена не предприема нужните действия за отстраняване на аварията, което да позволи възстановяване на движението по бул. "8 декември".

Столичната община ще предяви по съдебен път всички разходи, свързани с увреждането на публичната инфраструктура и укрепването на изкопа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК