Абсурд в Русенско: Семейства не могат да стигнат до домовете си заради разбита улица

При обилни дъждове по въпросната отсечка се стича вода, която блокира и автомобилите

24.07.2021 | 14:10 Редактор: Жаклина Иванова

10 семейства в русенското село Две могили не могат да стигнат до домовете си заради лошото състояние на улицата, на която живеят.

Ангел Иванов казва, че улица "Чипровци" в Две могили не е ремонтирана от 80-те години на миналия век. Състоянието ѝ се влошава допълнително след ВиК ремонт от миналата година. Улицата била разкопана за смяна на тръби и все още е в този вид.

"Ако се наложи да излизаме до магазина да купуваме нещо, излизам с галоши от нас", уточни той.

При обилни дъждове по въпросната отсечка се стича вода от 3 улици и живеещите по нея не могат да стигнат до имотите си дори с автомобили. Хората казват, че многократно са подавали жалби и сигнали до общината, но без резултат.

"Колата на чистотата закъсва 2 пъти и ме предупредиха, че повече няма да минават по нашата улица да вземат сметта, защото не могат да минат", каза жителят на Две могили Стоянка Иванова.

Кметът на селото Божидар Борисов обясни, че още през 2016 г. е изготвен проект за ремонт, но тази част на улицата не е включена в него, затова няма предвидени средства за ремонт.

"За този участък нямаме готов проект, тъй като веднага идва проблемът с дерето. Тоест, за да стане здрава тази част от улицата, е необходимо изграждането на подпорна стена, с което ще се оскъпи този проект", подчерта той.

Кметът добави, че общината няма пари да ремонтира отсечката. Едва в бюджета за догодина може да бъдат предвидени средства. Дотогава достъпът до къщите в дъждовно време остава блокиран.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ташунко
преди 2 години
В това село наречено община няма дори *** канализация, а какво да говорим за други такива в цялата страна. Дори в древността са разполагали с по човешки условия. Сигнализирай за неуместен коментар