Андон Балтаков сигнализира за безпрецедентен натиск върху БНР от енергиен доставчик

Става дума за доставчика на електрическа енергия "Кумер" ООД.

24.06.2021 | 20:08 Редактор: Здравко Черкезов
Андон Балтаков сигнализира за безпрецедентен натиск върху БНР от енергиен доставчик

Генералният директор на БНР Андон Балтаков е сезирал Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за конкуренцията, ЧЕЗ, Министерството на финансите и Министерството на енергетиката за безпрецедентен натиск, на който е подложено общественото радио от доставчика на електрическа енергия "Кумер" ООД.

На 23 юни БНР е получило от дружеството искане за увеличаване на цената на доставка на електрическа енергия за София и Благоевград от 99,61 лв. на 149,42 лв. за мегаватчас.

Андон Балтаков съобщава, че искането е придружено със заплаха за прекратяване на доставките на електрическа енергия от "Кумер" ООД, в случай че в 3-дневен срок БНР не се съгласи с увеличението или не прекрати договорите за обществена поръчка за доставка на електрическа енергия.

В писмото си генералният директор на националното радио призовава регулаторите да не допуснат нарушение на подаването на електрическа енергия до обектите на БНР, тъй като може да се създаде риск за националния обществен доставчик на радиоуслуги и мисията на БНР като обект от Националната система за оповестяване на бедствия и аварии.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК