Двама души колабираха в Пловдив заради жегите

В столицата на няколко места от общината раздаваха минерална вода

24.06.2021 | 18:12 Редактор: Юлия Христова

На места живакът в термометрите надмина 36 градуса, като се очаква да достигне и до 40 градуса. В 12 области на страната е в сила жълт код за опасно високи температури.

Двама души са колабирали в Пловдив, оказана им е медицинска помощ. В столицата на няколко места от общината раздаваха минерална вода.

Високите температури са задържат и утре, захлаждане се очаква през почивните дни. В събота първо над Западна България, а в неделя и над Източна ще има валежи от дъжд, а температурите ще паднат с 3-4 градуса.

По обяд, когато температурата достигна 34 градуса, мнозина се възползваха от бутилка вода. Сред тях са Радка и нейните две деца. Живеят в Коста Рика и признават, че за първи път виждат подобна кампания. 

Разказват, че всяка година се връщат в България и то в най-топлото време. Марина е пленена от родината на майка си и си има любимо място. 

За кратко време бутилките с вода се изчерпаха, въпреки че за няколко часа имаше три зареждания. 

"Количествата свършиха много бързо, хората заредиха, вече втори път заредиха, много бързо свършва водата, кампанията се оказа ползотворна, хората имат нужда от вода в горещините", каза  младши специалистът към дирекция "Интеграция на хора с увреждания" Веселина Боянова. 

Пунктове за раздаване на вода ще има и утре.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК