Рашков сигнализира за натиск върху избиратели, от ГЕРБ не се разпознаха

ЦИК очаква опити за саботаж при машинното гласуване на вота на 11 юли, посочи Цветозар Томов

24.06.2021 | 17:36 Редактор: Юлия Христова

ЦИК очаква опити за саботаж при машинното гласуване на вота на 11 юли, предвид как тече предизборната кампания в момента. Това прогнозира говорителят на комисията Цветозар Томов. А за още сигнали за натиск върху избиратели съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Сред тях - работодатели заплашвали служители с уволнения, ако не гласуват за определена партия. 

Малко повече от 2 седмици преди изборите в Министерството на вътрешните работи продължават да получават сигнали за купуване на гласове и за натиск от страна на работодатели. Целта - да се гласува за определена политическа формация. 

"Опитват се определи политически сили за пореден път да провеждат кампания с натиск върху избиратели. Било представители на фирми с по-голяма брой служители, където поставят в зависимост оставането на работа, с това, за кой ще гласуват", посочи Рашков

От ГЕРБ не се разпознаха в думите на служебния министър. 

"Нека той да каже кой е осъществявал натиск. Ако някой осъществява, това не сме ние. Ако той е мъж да излезе и да каже мъжки какво има предвид, а не да се държи като пенсиониран полицай и да се прави на интересен", каза Тома Биков.

Но пък от партията на Борисов се поинтересуваха как с миналото си на следовател, шеф на бюрото за СРС-та и преподавател, Рашков е успял да се сдобие с 19 имота. 

"Той все пак като публична личност продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Повече от 19 имота, до колкото знаем, от това, което излезе в публичното пространство, за милиони. От един държавен служител. Цял живот държавен служител", обясни Маноил Манев от ГЕРБ.

Според ГЕРБ се стига до парадокса проверка за имотното състояние на Рашков да извърши шефът на НАП Румен Спецов, а Рашков да разследва Спецов за скандала с неговите фирми.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Пари от народа,бюлетини за Борисов.75-80% от "избирателите" на герб,са скъпо купени гласове от циг..ите и някои прослойки от българите на тяхното дередже.Тази крадлива пасмина,на 11-юли,трябва да бъде изметена като селски мегдан. Сигнализирай за неуместен коментар