Рашков бие тревога преди изборите, посочи причините за отстраняването на Рогачев (ОБНОВЕНА)

Вътрешният министър очаква до самия ден на вота да има сигнали за политически натиск

24.06.2021 | 13:32 Редактор: Елеонора Танева

Вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че полицията в Пловдив работи добре и без да бъде ръководена от излезлия в бащинство директор Йордан Рогачев. Той беше отстранен от длъжност вчера, заради образувано срещу него дисциплинарно производство.

Връчването на заповедта за отстраняването на директора на пловдивската дирекция на МВР Йордан Рогачев става като на филм. За това разказва и съпругата му. 
 
"Един човек с функции на старши комисар и директор на областна дирекция се прибира вкъщи, преди да си вкара колата в гаража зад него препречва бус на специализираните полицейски сили от Пловдив, слизат трима униформени и двама цивилни и се засилват към него", каза адвокатът на Йордан Рогачев Валери Пейчев.  

Цивилните служители, връчили заповедта пък се оказали негови подчинени- служители от отдел човешки ресурси. А сред причините за отстраняването, според силовия вицепремиер е бездействието на Рогачев по случая със задържаните полицаи от трето районно управление в Пловдив и излизането му в отпуск. 

"Много странно излезлия в дългосрочен отпуск, г-н Рогачев, да не знае какво се прави в едно от подчинените му РПУ. Само поради фактът, че не знае не му е там мястото", посочи министър Рашков.  

Тази сутрин отстраненият Рогачев контрира, че не е ползвал отпуската, за да се укрие, а заради здравословен проблем в семейството.  Той отрече отстраняването му да има общо с акцията на полицията в Трето районно управление в Пловдив и заяви, че обвиненията срещу него са донос от  колега. Със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков започва дисциплинарно преследване, но по-друг повод, обяснява адвокатът му. 

"След оперативката в 9:30 е напускал работното си място и се е връщал следобед в 16:30. Като според данните тука е бил в някакъв служебен автомобил, които данни са събрани от камери на АПИ", допълни Пейчев. 

На поста на Рогачев вече е назначен Петър Тодоров, който засега е временно изпълняващ длъжността. 

"Дирекцията в Пловдив работи нормално, и без да бъде ръководена от излезлия в майчинство Рогачев", посочи още вътрешният министър.

Според вътрешния министър има още тревожни факти, свързани с полицията в Пловдив. Засега обаче нямало да бъдат разкривани.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
адвоката на Рогачев
преди 1 година
За пари какво ли не правят хората. Най-вече адвокатите и с дявола братя ще станат. Сигнализирай за неуместен коментар