Стрелба в Русе - куршум до детското легълце и заплахи за погребение в семейството

Подозират роднини за престъплението

23.06.2021 | 18:59 Редактор: Десислава Атанасова

Неизвестни стреляха по прозорците на къща в Русе. Домът е на известен в града ромски лидер. А семейството намира един от куршумите близо до кошарата на бебето им. Извършителите все още не са установени.

Късно вечерта в събота Върбан е вкъщи. Около 23 часа чува изстрели  

"Чувам жена ми като крещи - Върбане, стрелят по къщата. Гледам снаха ми бяга с бебето от 2 етаж, вика  - тате, стреляха в стаята ми", разказва Върбан Върбанов.

Заварва счупени прозорци в една от стаите, а куршумите са на земята. Върбнанов твърди, че е получавал и заплахи. 

"Година, година и половина ние сме имали заплахи. Имаше дни по 3-4 пъти се пишеше от фалшиви профили. Това, което се случи в събота, то е описано в съобщенията по Facebook, че или ще убият снаха ми, или бебето. И ще има погребение в тази къща", споделя още Върбан.

Върбан е един от ромските лидери в Русе. Казва, че се занимава с прекупуване и продажба на тръби, не смята, че стрелбата е заради бизнес, въпреки охолния си начин на живот.  Подозира свои роднини за престъплението. 

"Аз не съм провокирал никой. Това са -  роднини ми се падат, далечни. Мога да кажа, че са ми роднини. Нямам никакъв конфликт с тях", допълва мъжът.

От полицията лаконично заявиха, че по случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
Върбан преди избори,трябва да е в затвора,защото тридесет години той работи за една партия,която му осигурява богат живот 365-дни в годината.Взел е много пари за бюлетини и е забравил да даде полагащото се на неговите сподвижници. Сигнализирай за неуместен коментар