Шефът на фонд "Земеделие": Исках да намаля корупцията, ГЕРБ ми нанасят имиджови щети

"Следващия път ще си търся правата в съда", предупреди Борис Михайлов

23.06.2021 | 17:41 Редактор: Десислава Атанасова

Остра престрелка между ГЕРБ и служебното правителство заради новия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Бившите управляващи попитаха бил ли е обвиняем за източването на 15 милиона лева, а отговорът дойде от самия него - не само е оправдан, но и е осъдил държавата за обезщетение.

От ГЕРБ отправиха един въпрос - новият началник на Държавен фонд "Земеделие" ли е човекът, разследван, арестуван и съден за данъчни измами като участник в организирана престъпна група, източила 15 милиона лева ДДС. Обвинителният акт е от 2008 година. 

Говорителят на служебното правителство посочи, че производството срещу Михайлов е прекратено още през април 2008 година, а през 2015 година държавното обвинение му е платило 45 000 лв. неустойка. 

И отново от централата си ГЕРБ отговориха, че е нормално опозицията да се интересува от биографията на висшите чиновници. 

"Ако някой си мисли, че ще ни подплаши и ще спрем да задаваме въпроси за хора, които са проблемни, много се лъже", заяви Тома Биков от ГЕРБ. 

И продължиха с въпросите.

"Какъв предишен опит има Михайлов, свързан с ДФЗ? Откъде се появи г-н Михайлов", попита Томислав Дончев от ГЕРБ. 

От ГЕРБ припомниха, че фондът разпределя 3 милиарда лева годишно. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК