Дрогиран шофьор на катафалка блъсна и уби туристка в Сапарева баня

30-годишният мъж връщал назад, когато удря 65-годишната жена

23.06.2021 | 12:14 Редактор: Десислава Атанасова

Трагичен случай в Сапарева баня. 65-годишна жена загина, след като шофьор на катафалка я е ударил след маневра на заден ход. По случая е образувано досъдебно производство.

Инцидентът се случва на централната улица в Сапарева баня. Шофьорът Радослав Гювийски се е прибирал от служебни ангажименти в столицата.

"От София се е връщал, бабата къде я е карал, да я горят уж, пък дали са я горели… Спрял до чешмата да пие вода,  мъж и жена си товарили багажа там и те не са виновни, ама… не го е видял Ради, така заден е само дал, и къде… за секунди… Мъжът ѝ нищо му няма, а тя да не би пък да ѝ е било лошо нещо, да ѝ е прилошало, та толкова бързо да умре", разказа майката на Радослав Роза Гювийска. 

От удара жената е получила тежка черепно-мозъчна травма. Издъхнала е в болница в Дупница. Гювийски е задържан за 72 часа.

"Притеснен е, психически ще откачи", каза още Роза Гювийска. 

От полицията заявиха, че в пробата е показала наличие на наркотици в кръвта на Радослав. 30-годишният мъж освен в погребалната агенция, която е семеен бизнес, се занимава и с музикално озвучаване на събития.

Майката на Радослав разказва, че синът ѝ няма как да употребява наркотици, заради естеството на професията му.  

Починалата жена е от Банкя. В Сапарева баня тя е била на почивка. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК