Янев: Служебният кабинет ще подготви предложения за законодателни промени

Целта е да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса

22.06.2021 | 13:12 Редактор: Тодор Петров

"Служебното правителство си е поставило за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса", заяви министър-председателят Стефан Янев на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България. 

Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент. 

Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът посочи пълното единомислие за това, че дейността на всички -  както на общините, така и на централната власт, трябва да бъде в интерес на българските граждани.

"Надявам се днес да имаме възможност да обсъдим редица проблеми, които трябва да решаваме всеки ден", добави още той. 

От своя страна председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов изрази желание в рамките на днешната дискусия да бъдат обсъдени промените в Националния план за възстановяване и устойчивост, подготовката на предстоящите избори, както и бюджетната прогноза за следващата година. 

От Националното сдружение на общините са поискали от служебното правителство подкрепа за безопасното провеждане на изборите, защото на вота през април всичко е било покрито от местната власт. 

От сдружението настояха за спешно внасяне в Европейската комисия на Плана за възстановяване и развитие след пандемията. Според председателя на сдружението Даниел Панов, са нужни средства за програмата за саниране, тъй като хората не са съгласни да съфинансират с 20% обновяването на домовете си.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК