Кои ваксини се предлагат в моловете?

Лекарските екипи и ваксините са осигурени от Столичната община и РЗИ

19.06.2021 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова

От днес в столицата започна ваксинация и в моловете, както и на Терминал 1 на Летище София. Лекарските екипи и ваксините са осигурени от Столичната община и РЗИ.

Имунизационните пунктове в моловетe са с работно време от 13:00 до 18:00 часа, а желаещите ще могат да избират между ваксините на Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Janssen. 

"Бях наблизо и понеже болницата, в която си поставих втората игла в момента не работи, от понеделник до петък само ваксинират, на мен ми е удобно през уикенда" сподели Георги.

Трите центъра са част от "зелените коридори", които Столична община отваря с цел да се ускори процесът на ваксинация в страната. Лекарските екипи и ваксините са осигурени от Столичното РЗИ и Столичната община. 

"Зелените коридори" през уикенда продължават и в парковете.

"Имаме над 320 души ваксинирани в парковете, въпреки че времето в София е дъждовно, така че има голям интерес", коментира заместник-​кметът на Столична община Дончо Барбалов.

Този уикенд мобилен ваксинационен пункт има и на терминал 1 на летище София. В първите часове близо 40 души са преминали през него, а най-предпочитани ваксини са тези на Pfizer и Janssen. 

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК