В София започна ваксинация в моловете и на летището, желаещите не са малко

Хората могат да избират между ваксините на Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Janssen

19.06.2021 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

От днес в столицата започна ваксинация в моловете, както и на Терминал 1 на летище София. Имунизационните пунктове в моловетe са с работно време от 13:00 до 18:00 часа, а желаещите ще могат да избират между ваксините на Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Janssen. 

Двата центъра са част от "зелените коридори", които Столичната община отваря с цел да се ускори процесa на ваксинация в страната. Лекарските екипи и ваксините са осигурени от Столичното РЗИ и Столичната община. 

Този уикенд мобилен ваксинационен пункт има и на Tерминал 1 на летище София. Само за 2 часа близо 40 души са преминали през него, а най-предпочитани ваксини са тези на Pfizer и Janssen. 

"Прочетох, че се намира тук, взех си такси и дойдох. Много съм доволна", сподели ваксинирана възрастна жена. 

"Имам поставена първа доза, но така се случи, че за втората се разболях и това е вариантът да получа втора доза", каза Михаил Христов, който също се възползва от новините ваксинационни пунктове.

Мобилният пункт разполага с всички ваксини и не е необходимо предварително записване. Работното време е от 9 до 18 часа, а ваксина могат да си поставят само български граждани.

Вижте повече в репортажа Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК