Станислав Недков: Ние не сме престъпници, работим безвъзмездно

Министър Кузманов: Обърнете се към министър Кралев

18.06.2021 | 14:17 Редактор: Десислава Атанасова

Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта. Председателят на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки и симпатизанти искаха да опровергаят казаното от говорителя на служебното правителство Антон Кутев, че федерацията е получавала пари неправомерно.

"Не сме тук, състезатели, симпатизанти, родители, за да защитим нашата федерация от опитите за манипулиране на обществото, че ние сме взели милиони, че ние сме някакви престъпници", каза Станислав Недков.

"Ние искахме среща с министъра на спорта, за да чуем от него дали с документацията, с която разполага, потвърждава думите на Кутев. Ние не сме престъпници", добави той.

Желанието  - среща със спортния министър Андрей Кузманов. В крайна сметка - среща се проведе. 

"Започнахме да си говорим за темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. Прощавайте за изказа, но горе-долу в тази насока беше разговорът", каза  спортният министър Андрей Кузманов.

Проблем се оказаха критериите за разпределението на парите по федерации.

"Въпреки, че е една от най-успешните федерации в България, с най-много медали, е една от федерациите с най-малко финансиране", добави още Станислав Недков.

"Медали - да. Колко дисциплини има неговата федерация, аз не знам. Не гледам хора, затворени в клетки и да хвърчи кръв. Г-н Недков, както всички останали, получава пари", отбеляза Кузманов.

Ревизия ще покаже дали са давани пари неправомерно и спазени ли са определените критерии за отпускане на средства към федерациите. Очаква се проверката да приключи в следващите дни, а Недков обяви, че ще съди Антон Кутев за клевета. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьисемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 2 години
*** "смукали" от кръвчицата на обикновените хора,да връщат парите и да чакат камионетката за ЦСЗ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Работа е на проверяващите да проверят, щом се срещат с него и определят ревизия, значне бягат отиотговорност за думите си, не искат празни приказки,! Щял да съди! Страната се затри от Борисов, този негов поддръжник ще съди и отекспертен отчет се дразни! Сигнализирай за неуместен коментар