ВКП иска от САЩ детайли за санкциите срещу Божков, Пеевски и Желязков

Прокуратурата се интересува за какво конкретно са наложени те

17.06.2021 | 10:48 Редактор: Елеонора Танева
ВКП иска от САЩ детайли за санкциите срещу Божков, Пеевски и Желязков

Върховната касационна прокуратура е поискала от Държавния департамент на САЩ повече информация за наложените санкции по закона "Магнитски". В официалното съобщение от ВКП пише, че информацията е поискана във връзка с образуваните проверки, след самосезиране от страна на Прокуратурата заради наложените санкции.

Изискани детайли за причините, поради които на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков са наложени санкции. Преди две седмици прокуратурата обяви, че започва проверка на лицата, посочени от американските власти.

"Информацията би помогнала за изясняване на предмета на образуваните проверки и евентуално бъдещо наказателно разследване", уточняват още от държавното обвинение.

Имената на Божков, Пеевски и Желязков бяха посочени на 2 юни в доклад на САЩ, като по силата на закона "Магнитски" те вече са с наложени ограничения, както и свързаните с тях лица и фирми.

Санкциите предвиждат те да не могат да пребивават в САЩ, а фирмите им да не могат да извършват бизнес там. Също така са запорирани сметките им в американски финансови институции. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 2 години
смешна работа ! прокартурата у БГ е най-голямата смешка в света ! Сигнализирай за неуместен коментар