Михайлов, БСП: Пенсионерите са докарани до анабиоза, не може да се търпи повече

България има крещяща нужда от правителство, подчерта социалистът

16.06.2021 | 21:41 Редактор: Здравко Черкезов

"БСП за България" очаква съществен прилив на гласове на предстоящите парламентарни избори, посочва социологическата агенция "Медиана". Как ще се борят за любовта и доверието на хората от Българската социалистическа партия (БСП) и чуват ли се техните послания?

"Чуха се и в кратко съществуващото (45-о, бел. ред.) Народно събрание. БСП отстояваше своите части от програмата, които бяха свързани с интересите на нацията, и почти се достигна до реновиране или преизчисляване на пенсиите, което щеше да бъде изключителен жест към най-ранимата част от българската нация", заяви проф. Георги Михайлов от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

Посланията не са прекъсвали и предстоят да се чуят отново, категоричен е той. 

Проф. Михайлов, който през периода 2006-2017 г. е бил и Национален консултант е по клинична хематология, изтъкна необходимостта от преизчисляване на пенсиите, правейки паралел между живота на българските пенсионери и медицинското състояние анабиоза.

"Те са доведени до състояние на анабиоза. Това е безобразие, това се търпи повече от 10 г. и повече не може", подчерта социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Михайлов обърна особено внимание на все по-важната роля на здравеопазването в политиката.

"Здравеопазването се превръща в колосален фактор в политиката през последните десетилетия, тъй като това, което се предричаше - 21. век ще бъде векът не на електронната, а на биологичната революция. Медицината започва да има огромни възможности, но това изисква огромно финансиране", акцентира социалистът.

По думите му обаче, здравеопазването в България е много сериозно изостанало от европейските стандарти и сериозен приоритет пред БСП е в частност лишаването на болниците от своя "некрасив търговски характер".

"Даже доскорошният министър на здравеопазването, без да иска може би в едно от своите последни интервюта сподели, че болниците, които най-много работят са с най-много задължения. Това показва, че моделът на финансиране в здравеопазването е парадоксален", обясни събеседникът на Ганиела Ангелова.

Социалистът коментира и социологическото проучване на "Медиана", което по думите му говори за фотофиниш между ГЕРБ, "Има такъв народ" и БСП.

"Трендът на БСП се вижда вече и с полу-признанията на повечето социолози, че върви трайно нагоре. И във връзка със стратегическото обединение в ляво, и във връзка с мобилизацията на вота на социалистите и техните симпатизанти. Но нека минат изборите, тогава ще видим и възможностите за съставяне на правителство", коментира гостът в студиото.

България има крещяща нужда от правителство, завърши проф. Михайлов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Безработен
преди 2 години
А безработните какво да кажем? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Пенсионер
преди 2 години
Браво! Ето вече Фигуранта е с най-висок рейтинг и България тръгна да цъфти ! Намериха 10 милиарда , имало и други десетки милиарди недовзети, значи идва най-после благоденствието !! Ура ! Чакам юни месец да ни вдигнат четворно пенсиите - поне 1500 лв. минималната пенсия . Браво на умния ни президент! Гласувам за него само! Сигнализирай за неуместен коментар