Протест заради опасен път: Жителите на село Кардам настояват за цялостен ремонт

12-километровата отсечка от граничния пункт с Румъния до общинския център Генерал Тошево не е ремонтирана повече от 20 години

16.06.2021 | 17:52 Редактор: Жаклина Иванова

Протест срещу разбит опасен път организираха жителите на добруджанското село Кардам. 12-километровата отсечка от граничния пункт с Румъния до общинския център Генерал Тошево не е ремонтирана повече от 20 години.

По проблемния път на ден преминават средно по 7500 пътни превозни средства. По-голямата част от тях са тежки ТИР-ове. Това обаче поврежда настилката допълнително. 

"Всеки ден се пукат гуми, има изкривени джанти. Пътуването е отвъд лудостта, невъзможно е. Искаме да се вземат някакви мерки", сподели жителят на село Кардам Мая Петкова. 

Транспортните фирми са свели курсовете си до Кардам и съседните села до минимум, а за медиците и пациентите на Спешна помощ пътят е тежко предизвикателство.

Почти всеки ден местните жители са потърпевши или свидетели на напукани гуми, счупени панорамни стъкла и изкривени джанти на автомобилите.

От Агенция "Пътна инфраструктура” заявиха, че е предвиден пълен ремонт на половината от 12-километровата отсечка, който трябва да приключи в края на октомври. 

Жителите на общината обаче са скептични, защото от април досега въпросният ремонт се изразява само в почистване на растителността от банкетите. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
vlady
преди 2 години
Да настояват пред архиепископ Датев Акобян. Сигнализирай за неуместен коментар