Проверка на плаж ''Росенец'' ще установи имало ли е изкуствено затревяване

В неделя граждани организираха откриване на сезона пред лятната резиденция на Доган

15.06.2021 | 19:26 Редактор: Юлия Христова

Експерти на областната управа в Бургас извършиха проверка на плаж "Росенец", след подаден сигнал за появила се трева на плажната ивица. Очаква се становище на Министерството на туризма дали пясъкът е изкуствено затревен.

В неделя граждани организираха откриване на сезона на плажа пред лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и установиха, че на ивицата има поникнала трева, засипана с речни камъни.

Според тях фирма, близка до Доган, която води дела срещу Агенцията по кадастър, се опитва да докаже пред съда, че това не е плаж, а земеделска земя. В неделя се организира нова акция за почистване на плажа в "Росенец".

"Имаше подозрение за изкуствено затревяване на плажа до лятната резиденция на Ахмед Доган. В интерес на обективната истина аз съм длъжен да споделя, че на 500 метра на входа на пристанище "Росенец” има едни малък плаж, където установихме абсолютно същото затревяване. Това означава, че тревата може да е от естествен характер, нека не спекулираме и експертите да се произнесат”, каза зам.-областният управител на Бургас Асен Бонджев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК