Бившият митничар Петко Петков предостави на Bulgaria ON AIR нови кадри по казуса "Пламен Узунов"

На този етап няма проверка на видеото с плика, потвърди зам.- вътрешният министър

15.06.2021 | 18:35 Редактор: Десислава Атанасова

Пет дни след разпространения видеозапис с президентския секретар Пламен Узунов, другият участник в клипа - бившият митничар Петко Петков, предостави на Bulgaria ON AIR нови кадри. На тях се вижда, че малко преди срещата с президентския секретар в столичен ресторант, Петков купува ром и пури за Пламен Узунов. 

В предоставените на Bulgaria ON AIR  кадри се вижда, че в 13 часа и 44 минути на 19 май, Петко Петков влиза в магазин за алкохол и цигари. Той избира ром и пури, които продавачът поставя в хартиен плик – подобен на този, който се вижда на разпространените от сайта "Афера" кадри, заснети в столичен ресторант. 

"Нито г-н Узунов, нито аз имахме притеснение да се срещнем публично в този ресторант, още повече, че на съседна маса седеше депутатът от ГЕРБ Делян Добрев", каза Петко Петков.

"Малко преди това посетих магазин за алкохол, където избрах чисто мъжки подарък – бутилка ром и пури, които продавачът постави в познатата на цяла България торбичка", допълва още Петков. 

На кадрите, предоставени от Петков ясно се вижда, че след направения избор на покупка, той плаща с дебитна карта, поръчва си кафе и напуска магазина пет минути по-късно в 13 ч и 49 минути.

Петков определи разразилия се скандал в последните дни като атака срещу президентската институция. И уточнява, че поводът за срещата му с Узунов и подарения плик е израз на неговата благодарност към президентския съветник.

Петков разказва, че преди време е помолил Пламен Узунов за помощ, тъй като се е нуждаел от трансплантация на черен дроб. Президентският съветник го свърза с наш сънародник в чужбина, който го насочва към клиника в Швейцария, в която е извършена животоспасяваща операция.

На този етап службите не проверяват записа, на който съветникът на президента Пламен Узунов е заснет да взима плик с неизвестно съдържание от бившия митничар Петко Петков.

"На този етап няма проверка на видеото с плика. Ясно и точно казано", подчерта заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов. 

Петков уточнява, че разполага с касовия бон и извлечението от дебитната карта, с която е заплатил и е готов да ги предостави на компетентните органи при необходимост.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Не виждам скандал тука Сигнализирай за неуместен коментар