Радев за видеозаписа с Узунов: Внушения и манипулации

Държавният глава допълни, че очаква прокуратурата да започне разследване

14.06.2021 | 21:45 Редактор: Юлия Христова

Внушения и манипулации. Така президентът Румен Радев коментира разпространения видеозапис с участието на президентския секретар Пламен Узунов и бившия шеф на митниците в София Петко Петков. От записа се вижда как Петков предава плик с неустановено съдържание на Узунов. Темата стана повод за поредния сблъсък между Румен Радев и Бойко Борисов.

Поредна атака без реални доказателства по президентската институция. Така държавният глава Румен Радев коментира разпространения запис с участието на президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

"Аз чух всякакви причудливи интерпретации, включително от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчетата за евра и злато. Тук случаят изобщо не е такъв", каза Радев.

Какво има в плика, който  Узунов получава от бившия митничар Петко Петков попита в неделя и Бойко Борисов.

"Какъв ром, какви пури? Не виждаш ли, че не дрънка шише вътре", посочи той.

За системните удари по президентската институция Радев обвини отново Бойко Борисов. 

"Мисля, че не е укоримо когато човек се среща с бивш представител на митниците, който 20 години не е в тази сфера и няма обществена поръчка. Укоримо е когато действащ премиер нарежда да прикриват престъпления. Визирам "Ало, Ваньо", подчерта президентът.

"Петко Петков - знаков човек в митниците, няма митничар да не знае кой е Петко Петков. Никой не отрича, че такава среща има. Самото деяние... Тези, които са работили в служби, знаят – първото, като отидат някъде, е да махнат телефоните. Единият идва конспиративно, гледа, после пак идва, гледа, пишат си бележки", допълни Борисов.

Държавният глава допълни, че очаква прокуратурата да започне разследване по важните за обществото теми.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
2 rate up comment rate down comment 2
Тайсън
преди 2 години
Радев , Радев ...Внушения и манипулации бяха вашите снимки чрез фотошоп за спалнята на Борисов. И децата можеха да се справят по-добре от вас ... Но вие показахте една фотошоп измама , че ББ си държи милиони в спалнята ...Смешно и тъжно ... А , това си е чист запис на камера как един съветник прибира знакови неща ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 2
amdin
преди 2 години
Хаха , даже и на платеният журналист Диков му стана неудобно от гафовете на любимият му президент. .... А най дебилното е, че отказват да коментират с думите "това не е вярно". Така се оправдават децата в детската градина... :)))) Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
АЛО
преди 2 години
Радев, безсрамнико, нали щеше да се бориш срещу корупцията !? Е хайде бори се срещу тия двамата ! Сигнализирай за неуместен коментар