Задължават ли работодателите да поставят условие пред служителите си за ваксиниране?

"Ваксинирането е напълно доброволен процес", уточняват от Министерството на туризма

14.06.2021 | 16:13 Редактор: Елеонора Танева
Задължават ли работодателите да поставят условие пред служителите си за ваксиниране?

"Ваксинирането е напълно доброволен процес и никога пред работодателите в бизнеса не е било поставяно изискване или условието задължително да ваксинират своя персонал, както и да оказват натиск от всякакъв характер в тази посока". Това е позицията на Министерството на туризма във връзка с тълкувания на инициативата да се поставят издаваните от Министерството на здравеопазването стикери "100% ваксинирани“ върху туристически обекти, като хотели и ресторанти. 

"Министерството на туризма насърчава усилията на всички представители на туристическия бизнес, които подхождат с грижа за здравето на своя персонал и на своите клиенти, които ползват туристическа услуга, за да подсигурят безопасна ваканция и да утвърдят името на България като сигурна дестинация", уточняват от министерството. 

Сред критериите на някои туристи къде да почиват все пак са ниво на заболеваемостта и нивото на ваксинирани в страната.

"Министерството на туризма продължава солидарно да подкрепя усилията на Министерството на здравеопазването, ясно и последователно, следвайки политиката на България и кабинета, както и утвърждавайки световните практики в стремежа да бъде сложен край на пандемията с Ковид-19", пише още в позицията на Министерството на туризма.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК