5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни

Традиционно сред най-търсените кадри на старта на летния сезон са готвачи, камериерки, сервитьори

12.06.2021 | 19:18 Редактор: Юлия Христова
5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни

5691 са новорегистрираните безработни в цялата страна в първата седмица на юни, а започналите работа чрез бюрата по труда са 6427 души. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Ковид-19 на НСИ и Агенцията по заетостта. За периода 31 май - 6 юни най-много са освободените от работа от София-столица, Пловдив и Благоевград, съобщава БНР.

За първата седмица на юни най-много са намерилите препитание чрез бюрата по труда в област Бургас, следвана от столицата, Благоевград и Варна.

Данните от специализираното наблюдение показват, че от началото на годината досега новорегистрираните безработни в цялата страна са 131 200 души, а започналите работа 110 500.

През изминалата седмица близо 4 000 свободни работни места бяха предложени в кампанията "Работа в БГ туризма" на Агенцията по заетостта. В бюрата по труда се проведоха срещи между работодатели от туризма и безработни.

Традиционно сред най-търсените кадри на старта на летния сезон са готвачи, камериерки, сервитьори, администратори и спасители.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК