Пореден протест на жителите на Самораново, кметът на селото: ВиК абдикира!

Не присъстваха представители на община Дупница

12.06.2021 | 13:37 Редактор: Здравко Черкезов

Протест в Дупница. Жителите на село Самораново се събраха пред сградата на общината, за да изразят недоволството си от непрекъснатите ВиК аварии, които оставят домакинствата постоянно без вода. Хората поискаха оставки и заявиха, че ще протестират отново, докато водопроводната мрежа не бъде сменена.

След протеста от преди две седмици развитие по проблема няма. Въпреки обещанията, водата продължава непрекъснато да спира.

"Всеки ден! Ние понеже сме най-последната улица горе в селото, щом като я намалят малко, ние винаги нямаме вода и като дойде после, е кал направо, мътна… Много мътна", споделя жител на Самораново.

"Срамота, а извори имаме златни", допълни протестиращ.

"Но защо снежната вода от Рила да отива в Гърция, защо да не се хване, защо гражданите на Дупница и всички жители да не пият тази хубава Рилска вода? Ето това е истинският въпрос!", пита друг жител на селцето.

Хората в селото не виждат никакви конкретни действия от общината и от ВиК. Не е спазено и обещанието, че ще се работи по подобряване на инфраструктурата. И затова днес жителите поискаха оставката на шефа на ВиК.

"Почистването на местността Едека не е започнало, там ВиК казаха, че имат малко хора, от общината обещаха да им отпуснат работници, до момента това не се е случило. ВиК абдикира, беше им предложено да подменят улица "Черни Връх", отказаха се с аргумента, че не им достигат хора. Имали болни, отпуска, не им достигат хора, много аварии, и така…", обясни кметът на Самораново Райко Цветков.

"Това в момента е просто прах в очите, дават една улица, ето даваме ви една улица, вие какво искате? Не! Ние искаме основно да почне да се работи и това може да стане, защото всички знаем, че има проект за 4,5 млн. лв., който е спечелен, а няма финансиране, как става това? Според нас парите или са пренасочени или не знам", призова протестиращ.

Преди две седмици кметът на Дупница Методи Чимев заяви, че се чакат пари за ремонт на водопровода от регионалното министерство. Днес обаче на протеста нямаше представители на общината.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК