Нарушения и в Благоевград: Лекари получавали заплати, докато се лекували от Ковид-19

На 26 май в белодробната болница влезе прокуратурата, за да изземе документи

11.06.2021 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

Редица нарушения в белодробната болница в Благоевград е открила Районната здравна каса. Сред тях – лекари, които са се лекували от Ковид-19 в здравното заведение, но са получавали ѝ заплата. На 26 май в болницата влезе прокуратурата, за да изземе документи. 

В доклад от 55 страници Районната здравна каса в Благоевград е описала нарушенията, на които се е натъкнала в белодробната болница в града. Докладът е предаден на председателя на Общинския съвет в града, защото е принципал на болницата. 

"Вътре има констатации, които лично за мен са много неприятни, както за общинското дружество, така и за всички нас като общински съветници. Научаваме за тях буквално от доклада на Здравната каса, до този момент никой никога не е сезирал нито ОбС, нито Здравната комисия", каза председателят на Общинският съвет - Благоевград Радослав Тасков.

От доклада става ясно, че 23 от общо 36 работещи в бившия тубдиспансер са били настанени по различно време в Ковид отделението в болницата, а в същото време са получавали и заплати. 

"Отделно от това са поискани средства от Здравната каса за тяхното лечение средства, а в същото време се оказва, че като болни са лекували други болни. Другото, което е притеснително, твърди се, че има големи разминавания в болничната аптека, в лекарствата, които се изписват и които трябва да са налице. Проведох среща с управителя, той твърди, че тези констатации ще бъдат обжалвани от него в съда и че повечето ще отпаднат", допълни Тасков.

В края на май прокуратурата влезе да проверява лечебното заведение по сигнал за злоупотреби. Той беше подаден до тогавашния председател на общинския съвет в Благоевград от вече уволнена служителка на диспансера. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Noname
преди 2 години
Да не вземе да се окаже че не са си спазвали и почивките... Сигнализирай за неуместен коментар