Ето и целия списък на свързаните със санкционираните по Закона "Магнитски"

Всички допълнени 34 фирми са свързани с Пеевски и Божков

09.06.2021 | 19:40 Редактор: Десислава Атанасова
Ето и целия списък на свързаните със санкционираните по Закона

Министерството на финансите публикува разширен списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Първоначално обявеният списък се състои от 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Разширеният списък включва 34 юридически лица, попадащи в обхвата на т. 1, буква „а“ от РМС №441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“.

От министерството уточняват, че списъкът е съставен на база информация, която е налична и проверена до момента от органа по т. 1. от РМС №441. Той може да бъде допълван или коригиран при получаване на нови данни или факти.

След проверки, които са в процес на извършване, той ще бъде допълнен с лица по т. 1, буква „а“, както и с такива по и т.1, буква „б“ от решението, а именно: „всички съдружници, акционери, управители и членове на органи за управление и контрол на юридическите лица по буква „а“, включени към момента и за последните 5 години“.

Всички допълнени 34 фирми са свързани с Пеевски и Божков:

Снимка: Пресцентър МФ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

3
3 rate up comment rate down comment 0
Ю.гагарин
преди 3 дни
А завод Юрий Гагарин в Пловдив защо не е в списъка?Безспорно е в портфейла на Пеевски и е свързано дружество Сигнализирай за неуместен коментар
2
10 rate up comment rate down comment 2
Ха ха ха
преди 4 дни
ДПС - КЪДЕ СА ФИРМИТЕ СВЪРЗАНИ С ДПС, ЗАЩОТО ПЕЕВСКИ Е ОТ ПАРТИЯТА!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
15 rate up comment rate down comment 2
afros
преди 4 дни
А ДПС защо не е в списъка? Сигнализирай за неуместен коментар