Валежи и силен вятър, жълт код за потенциално опасно време за 14 области

Максималните дневни температури ще бъдат между 20 и 25 градуса

18.05.2021 | 07:22 Редактор: Жаклина Иванова

За валежи и силен вятър днес предупреждават синоптиците. Жълт код за потенциално опасно време е в сила за 14 области на страната. Това са Пазарджик и Пловдив, както и още 12 области от Северна България, в които запад-северозападният вятър ще достигне пориви от 22-24 м/с. 

Превалявания ще има над Южна България, на места, придружени с гръмотевици.

И днес денят ще започне със значителна облачност, по - плътна над южните и източните райони. Ще има и слаби превалявания на места. Западният вятър ще подгони облаците на изток. Следобед слънцето най-после ще се покаже. Ще духа свеж западен вятър със скорости до 40 км/ч. Дневните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса, в югозападните райони термометрите ще показват малко по-високи стойности - до 28-29. 

По морето облаците ще намаляват и следобед ще бъде малко облачно и ветровито. Вятърът ще бъде умерен от северозапад до 30 км/ч. Там максималните температури ще са между 22 и 24 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Утре и вдругиден валежната обстановка ще се задържи, като по-интензивни дъждове се очакват над източната половина от страната. В петък ще има повече слънце, като утрото ще бъде свежо, а през деня температурите ще достигат 21 - 25 градуса. В събота над източните райони ще превалява, докато на запад ще се радваме на слънце.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК