Костадин Паскалев, БСП: Нищо добро не очаква БСП заради фрагментация в лявото пространство

Нинова не е готова за промяна, смята той

17.05.2021 | 18:30 Редактор: Таня Харизанова

Как ще се справи БСП на следващия вот?

„В рамките на следващите три седмици ще се проведат три заседания на НС на БСП.

За мен оставките трябва да са комплект, ако на следващите избори имаме подобен резултат. Казвам го с горчива ирония“. Това каза в предаването „Опорни хора“ Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

Според Паскалев, има нужда от съществена промяна в това, което се предлага на избирателите. Очевидно има необходимост от укрепване на човешкия потенциал, който представлява идеите на БСП. Мисля, че трябва да се разшири ветрилото на БСП – не само концентриране в собствените й кадри, но да се привлекат и хора, които имат значим обществен авторитет“.

Костадин Паскалев смята, че Нинова не изглежда готова към настоящия момент. „Заради тази фрагментация в лявото пространство – нищо добро не очаква БСП“.

„Появи се нова политическа структура – на Жан Виденов. Колеги ще направят дебют в политиката, като нова политическа формация. Крилата, които излязоха от БСП, също ще имат своите последователи. Да не говорим за отцепилите се по-рано, които създадоха АБВ“.

Между тези хора има различия, призна Паскалев.Според него, „трябва да се търсят общите идеи, а не да се разделяме на база на личностни различия“.

"На предишната предизборна кампания идеите на БСП бяха доста постни", коментира Паскалев. „Трябва да вървим с ясни, категорични и конкретни послания.

Например – електроенергия, вода, топлоенергия - на достъпни цени за всеки български гражданин. Зад това стоят много сериозни неща и много сериозни реформи“, категоричен е Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

Цялото интервю гледайте във видеото!