Ивайло Иванов: Политиката не е моето, мислил съм да емигрирам

За освобождаването си главният секретар на МВР разбрал от медиите

17.05.2021 | 18:36 Редактор: Искра Ангелова

За освобождаването си главният секретар на МВР Ивайло Иванов разбрал от медиите в петък вечерта.

"Тръгвам си от МВР с високо и гордо вдигната глава. Не съжалявам за нищо, което съм направил. Боли ме от начина. Не ме е яд, че не съм главен секретар. За 22 години, петък след работно време ми дойде в повече", заяви вече бившият главен секретар на МВР.

Официалните мотиви за отстраняването му са случаите на полицейско насилие на антиправителствените протести лятото.

"За мен това бяха перфектно планирани и организирани операции. Колегите се справиха отлично, както виждате аз поех цялата отговорност. Но да ми кажат, че съм отстранен, заради полицейско насилие или социологически проучвания, съжалявам", допълни Иванов.

Според един от бившите вътрешни министри Румен Петков, Бойко Рашков действа с твърда ръка. А прочистване на редиците в държавната администрация е имало и преди. В това число и от ГЕРБ.

"Много неприлично, даже вулгарно ГЕРБ да говорят за политически чистки. И точно в МВР. Аз ще се върна в далечната 2009 година, когато в рамките на 10 дни, вие казвате изчегъртване, из ще кажа изминаха всички директори на националните служби", каза Румен Петков.

По-рано днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че ръководни кадри от системата за сигурност за излезли в неплатен отпуск, най-вероятно, за да не бъдат освободени.

Иначе Ивайло Иванов е бил готов сам да подаде оставка.

"Политиката не е моето. Ако искате ми вярвайте, мислил съм и да емигрирам", сподели той.

Според медии следващият освободен ще бъде Тодор Коджейков. Той е шеф на правителствения Авиоотряд 28. Пред Bulgaria ON AIR той коментира, че до него подобна информация не е достигнала.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК