Радев: След като в страна, член на ЕС и НАТО, премиерът спи с пистолет, означава, че има мутри

Президентът подчерта, че в своята работа той делегира правомощия

16.05.2021 | 12:47 Редактор: Десислава Атанасова

След като в страна, член на ЕС и НАТО, министър-председателят спи с пистолет до главата си, означава, че в тази страна има мутри. Това каза президентът Румен Радев в интервю за предаването по БНР.

В периода на служебно правителство и без действащ парламент отговорността за действията на новосформирания кабинет "Янев“ е на президента. Това заяви още държавният глава Румен Радев. 

"Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното правителство. Така е по Конституция и аз не бягам от тази отговорност, напротив. Това е един кабинет на демократичното единодействие. Това е  модел за излизане от тази политическа безпътица", заяви президентът Румен Радев.

Краткият живот на кабинета ''Янев'' не позволявало възможността да има ревизия на досегашното управление. Въпреки това проверки не са изключени и то в ключови институции. 

"Илюзия е да си мислим, че за 2 месеца може да се направи ревизия, както е по закон на едно 10 годишно управление и то с богата база, която да бъде изследвана. Тук се иска един спокоен дебат, но базиран на документи. И това очаквам от служебното правителство", посочи държавният глава.

В предаването на Програма "Хоризонт", президентът отговори и на нападките отправени преди дни от досега управляващите от ГЕРБ. Повод за атаката към "Дондуков 2" бяха редицата рокади в ключови финансови институции.

"Внезапният напън на Ананиев да се впише като герой, как брани с тяло шефове на агенции, е повече от комичен. Аз, моите изисквания и задачи съм ги дал в началото. От там министрите имат свободата как да си подбират екип и как да изпълняват тези задачи",  допълни още той. 

Въпросът работи ли с олигарси зад граница, каквото обвинение получи Радев, също получи своя отговор.

"Прочетох някакви такива писания. Няма как олигархията на Божков, или който и да е, да стане олигархия на Радев.  Ние просто имаме различна ценностната система, моята и на предишния премиер", категоричен е Радев.

Държавният глава изрази надежда, че след изборите на 11 юли ще бъде съставено редовно правителство. По-думите му решението на политическата криза няма да бъде решено с неспиращи избори.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 години
Предателят не спира да плещи *** простотии..Бях се зарекъл да не му ги чета,ама то ти ги завира постоянно пред очите.Май го е страх ..за след мандата...Не мисля,че това ,което е продал ще му бъде простено! Прокуратурата го чака.. Сигнализирай за неуместен коментар
5
4 rate up comment rate down comment 4
Читател
преди 2 години
Нямах намерение да правя коментар на коментарите,но тези со.оли,показали цялата си глупост и невежество,ме предизвикаха.От километри си личи,че *** която си пълнеше търбусите на държавната,на народната ясла,днес *** като недо..клано прасе! Сигнализирай за неуместен коментар
4
8 rate up comment rate down comment 8
деба
преди 2 години
Най-най-най простия и продажен Президент. Не споменавам Български, че ще повърна! Другарю с хвърчилото звездния ви момент дойде. Всички разбраха какво могат да очакват от подлогата на Москва. Явно ще ви метем из улиците на София,...защото както обичате да се изказвате вие комунистите...''Власта с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем''. Само че тази кръв при вас идва от към чатала и дупето и не се брои..... Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 6
А3
преди 2 години
До избирател: Да, няма по-достойно от това - Бойко дати дърпа ухото! Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 10
Избирател
преди 2 години
България ще си отдъхне, ако за предстоящите президентски избори премиера Бойко Борисов номинира за кандидат-президент най-достойния български политик, вече заемал този пост, Росен Плевнелиев. Всички честни хора ще гласуват за него. Сигнализирай за неуместен коментар
1
10 rate up comment rate down comment 10
T.............R Ж,
преди 2 години
РАДЕЕЕВ ? ТИ СИ НАЙ СКАПАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ,КОЯТО БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ! СКЪСАН РУСКИ ЗЕЛЕН ЧОРАП ,ТЪПАНАРРРРРР!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар